AUTOMATISATIE

Een automatische poort is vandaag de dag niet meer weg te denken. Niemand die nog graag in een hevige regenbui wil uitstappen om de poort te openen of te sluiten. Door een automatisatie van uw bestaande of nieuwe poort is door slechts door één druk op de garagepoortzender de poort te openen of te sluiten.

Al onze automatiseringen worden door ons eigen team gedaan zo hoeft u niet uit te zoeken welke onderaannemer uw poort heeft geautomatiseerd!

Onze merken: TOUSEK | CAME | SEIP | CARDIN | CEDAMATIC

DRAAIPOORTEN

Binnen de automatisatie van de draaipoorten kunnen we 3 groepen onderscheiden

Automatisatie met lineaire motor

Dit type automatisatie van een draaipoort is een zichtbare automatisatie en wordt bijna altijd op de achterkant van de draaipoort gemonteerd. Deze bestaat uit een motor, die elektromechanisch of elektrohydraulisch een piston in- en uitschuift om zo een opening en sluiting van de draaipoort te bekomen. Deze automatisatie wordt heel vaak gebruikt bij het automatiseren van een bestaande draaipoort.

Automatisatie met een knikarm

Voor een automatische draaipoort, met veel plaats achter de hekpalen, is dit type automatisatie de beste optie. Dankzij de knikarmen is het voor deze motor mogelijk om een grotere hoek te overbruggen en op die manier verder te reiken om de poort te openen.

Ondergrondse automatisatie

Zoals de naam al zegt, bevindt het merendeel van deze automatisatie zich onder de grond. Meestal wordt voor nieuwe automatische draaipoorten gewerkt met een ondergrondse inox behuizing die vast gebetonneerd wordt en voorzien is van een afwatering. Van buiten kan men enkel een afdekplaat zien die het geheel afdekt. Vanuit esthetisch oogpunt is dit vaak de beste oplossing.

SCHUIFPOORTEN

Automatisatie voor schuifpoorten is verkrijgbaar in verschillende types voor verschillende types schuifpoorten (zelfdragend, op rail, gesloten/open van structuur, …). Bij een automatisch schuifhekken is er een vrij strenge norm wat betreft de Europese veiligheidsregel. Zo moeten er bijvoorbeeld knellijsten gemonteerd worden overal waar er klemgevaar is. Ook is er steeds een dubbel fotocelpaar verplicht. De situatie van een automatische schuifpoort bepaalt dus voor een groot deel welke veiligheden en welk type motor nodig is.

SECTIONALE POORT EN GEWONE KANTELPOORTEN

De automatisatie van een standaard sectionale- en kantelpoort wordt met een motor in combinatie met een geleiderail uitgevoerd. Deze motor noemt men een tandriemaandrijving. Deze zal de poort omhoog leiden via de voorziene geleiders aan de zijkant van de poort.

SECTIONALE POORT MET GROTERE AFMETINGEN (INDUSTRIEEL)

Voor een automatisatie van een grote sectionale poort kan men niet langer werken met een tandriemaandrijving, hiervoor plaatst men beter een asmotor. Dit type automatisatie wordt vooral bij poorten met grote afmetingen toegepast.

SCHUIFDEURPOORTEN

De automatisatie van de schuifdeurpoorten wordt met een kettingaandrijving geautomatiseerd, de poorten kruisen elkaar dankzij de kettingaandrijving die de poorten in de bovenliggende geleiders voorttrekken. Dit type poort en automatisatie is geliefd bij garages met autoliften wegens het plaatsgebrek bij het stijgen van de lift.

Toch nog een ander idee?
Laat het ons dan weten, wij maken het voor u!